
Zubáč s hráškovým pyré – bez lepku a laktózy – Lenivá kuchárka
Ingrediencie:
4 porcie
4 filety zubáča
450 g mrazeného hrášku
2 strúčiky cesnaku
bezlaktózové maslo K-free
panenský olivový olej K-Bio
soľ a čierne korenie
údená morská soľ
citrónová šťava
čerstvý tymian
Postup:
Do hrnca nasypeme mrazený hrášok, zalejeme vodou a pridáme 2 strúčiky cesnaku. Povaríme, až kým hrášok nie je zvonku chrumkavý a zvnútra mäkký. Následne hrášok s cesnakom scedíme, pridáme k nemu 4 plátky masla, soľ a čierne korenie a rozmixujeme na pyré.
Kožu každej filety zubáča narežeme ostrým nožom. Osolíme údenou morskou soľou a čiernym korením a na rozohriatom olivovom oleji opečieme z oboch strán. Počas pečenia potrieme vrchnú stranu filety maslom. Hotové filety zubáča pokvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme čerstvým tymianom.