Zubáč s hráškovým pyré bez lepku a laktózy

Zubáč s hráškovým pyré – bez lepku a laktózy – Lenivá kuchárka

Ingrediencie:
4 porcie

4 filety zubáča
450 g mrazeného hrášku
2 strúčiky cesnaku
bezlaktózové maslo K-free
panenský olivový olej K-Bio
soľ a čierne korenie
údená morská soľ
citrónová šťava
čerstvý tymian

Postup:

Do hrnca nasypeme mrazený hrášok, zalejeme vodou a pridáme 2 strúčiky cesnaku. Povaríme, až kým hrášok nie je zvonku chrumkavý a zvnútra mäkký. Následne hrášok s cesnakom scedíme, pridáme k nemu 4 plátky masla, soľ a čierne korenie a rozmixujeme na pyré.

Kožu každej filety zubáča narežeme ostrým nožom. Osolíme údenou morskou soľou a čiernym korením a na rozohriatom olivovom oleji opečieme z oboch strán. Počas pečenia potrieme vrchnú stranu filety maslom. Hotové filety zubáča pokvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme čerstvým tymianom.

Na tejto stránke používame súbory Cookies za účelom analýzy jej používania a zlepšenia funkcionality a obsahu. Používanie súborov Cookies môžete obmedziť alebo ho úplne zamedziť prostredníctvom vášho internetového prehliadača. Podrobnejšie informácie nájdete našich Pravidlách používania súborov Cookies.