
Zapekané cestoviny s tuniakom – Lenivá kuchárka
Ingrediencie:
na 2 porcie
250 g bezlepkových penne K-free
1 šalotka
80 g tuniaka v olivovom oleji
400 g konzervovaných paradajok/passaty
75 g strúhanej mozzarelly K-Classic
30 g syra pecorino
1 PL panenského olivového oleja K-Bio
soľ a čierne korenie
štipka čili
hrsť cherry paradajok
hrsť lístkov bazalky
Postup:
Na zohriatom olivovom oleji opečieme dosklovita nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme kúsky tuniaka, konzervované paradajky alebo passatu a dobre premiešame. Kým sa omáčka zohrieva, vo veľkom hrnci uvaríme cestoviny al dente. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a preložíme do pekáča.
Paradajkovú omáčku ochutíme soľou, čiernym korením a štipkou čili a následne ju pridáme k cestovinám. Cestoviny posypeme strúhanou mozzarellou a poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili. Pred vložením do rúry vyhriatej na 200 °C posypeme cestoviny pecorinom, aby sa navrchu vytvorila syrová kôrka. Navrch môžete dať zopár cherry paradajok. Cestoviny pečieme 20 minút. Hotové zapekané cestoviny podávame ozdobené lístkami bazalky.