Zapekané cestoviny s tuniakom

Zapekané cestoviny s tuniakom – Lenivá kuchárka

Ingrediencie:
na 2 porcie

250 g bezlepkových penne K-free
1 šalotka
80 g tuniaka v olivovom oleji
400 g konzervovaných paradajok/passaty
75 g strúhanej mozzarelly K-Classic
30 g syra pecorino
1 PL panenského olivového oleja K-Bio
soľ a čierne korenie
štipka čili
hrsť cherry paradajok
hrsť lístkov bazalky

Postup:

Na zohriatom olivovom oleji opečieme dosklovita nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme kúsky tuniaka, konzervované paradajky alebo passatu a dobre premiešame. Kým sa omáčka zohrieva, vo veľkom hrnci uvaríme cestoviny al dente. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a preložíme do pekáča.

Paradajkovú omáčku ochutíme soľou, čiernym korením a štipkou čili a následne ju pridáme k cestovinám. Cestoviny posypeme strúhanou mozzarellou a poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili. Pred vložením do rúry vyhriatej na 200 °C posypeme cestoviny pecorinom, aby sa navrchu vytvorila syrová kôrka. Navrch môžete dať zopár cherry paradajok. Cestoviny pečieme 20 minút. Hotové zapekané cestoviny podávame ozdobené lístkami bazalky.

Na tejto stránke používame súbory Cookies za účelom analýzy jej používania a zlepšenia funkcionality a obsahu. Používanie súborov Cookies môžete obmedziť alebo ho úplne zamedziť prostredníctvom vášho internetového prehliadača. Podrobnejšie informácie nájdete našich Pravidlách používania súborov Cookies.