Špagety carbonara bez lepku

Špagety carbonara bez lepku – Lenivá kuchárka

Ingrediencie
na 2 porcie

250 g bezgluténových špagiet K-free
80 g oravskej slaniny
2 celé vajíčka
2 žĺtka
60 g pecorina
30 g parmezánu
soľ
čierne korenie
petržlenová vňať

Postup
Do veľkého hrnca dáme variť vodu na cestoviny. Keď začne vrieť, osolíme ju, premiešame a pridáme špagety. Kým sa špagety varia, na hlbokej panvici opečieme na kocky nakrájanú slaninu a v menšej miske vidličkou rozšľaháme celé vajíčka so žĺtkami a nastrúhaným pecorinom.

K chrumkavej slanine pridáme scedené špagety uvarené al dente, premiešame a odstavíme zo sporáka. K ešte horúcim špagetám prilejeme rozšľahané vajcia a rýchlo vidličkou miešame, až nám vznikne krémová omáčka.

Hotové špagety carbonara okoreníme, posypeme nastrúhaným parmezánom a ozdobíme hrsťou nasekanej petržlenovej vňate.

Na tejto stránke používame súbory Cookies za účelom analýzy jej používania a zlepšenia funkcionality a obsahu. Používanie súborov Cookies môžete obmedziť alebo ho úplne zamedziť prostredníctvom vášho internetového prehliadača. Podrobnejšie informácie nájdete našich Pravidlách používania súborov Cookies.