
Špagety carbonara bez lepku – Lenivá kuchárka
Ingrediencie
na 2 porcie
250 g bezgluténových špagiet K-free
80 g oravskej slaniny
2 celé vajíčka
2 žĺtka
60 g pecorina
30 g parmezánu
soľ
čierne korenie
petržlenová vňať
Postup
Do veľkého hrnca dáme variť vodu na cestoviny. Keď začne vrieť, osolíme ju, premiešame a pridáme špagety. Kým sa špagety varia, na hlbokej panvici opečieme na kocky nakrájanú slaninu a v menšej miske vidličkou rozšľaháme celé vajíčka so žĺtkami a nastrúhaným pecorinom.
K chrumkavej slanine pridáme scedené špagety uvarené al dente, premiešame a odstavíme zo sporáka. K ešte horúcim špagetám prilejeme rozšľahané vajcia a rýchlo vidličkou miešame, až nám vznikne krémová omáčka.
Hotové špagety carbonara okoreníme, posypeme nastrúhaným parmezánom a ozdobíme hrsťou nasekanej petržlenovej vňate.