
Osviežujúca lahôdka, ktorou zaručene potešíte aj vegána.
Nechajte sa inšpirovať čerstvým receptom od food blogerky Petry Sabolovej. Osviežujúcu a stopercentne „veggie“ cviklovú polievku, ktorú môžete podávať tak teplú, ako aj vychladenú, zvládnu aj menej skúsené kuchárky. Cvikla je navyše nielen skvelým zdrojom vitamínov B a C, ale aj minerálov ako napríklad vápnik, horčík, draslík, sodík, železo, či jód.
Cviklová polievka á la Veggie´ s Way – Petra Sabolová
Ingrediencie:
2 väčšie cvikle /cca 400g/
1/2 zeleru
1 červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
3 PL olivového oleja K-Bio
1 bio zeleninový bujón
1/2 citrónu
100 ml rastlinnej smotany K-take it veggie
morská soľ – množstvo podľa chuti
na ozdobu – žerucha, slnečnicové alebo chia semiačka, posekané pistácie
Postup:
Do stredne veľkého hrnca nalejeme olivový olej K-Bio, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak, minútu orestujeme. Cviklu a zeler očistíme, nakrájame na malé kocky a pridáme do hrnca. 2-3 minúty restujeme s cibuľou, prilejeme cca 1 liter vody a pridáme bujón. Uvaríme do mäkka (cca 20 minút – záleží na čerstvosti cvikly). Polievku dochutíme šťavou z čerstvého citróna a soľou, prilejeme rastlinnú smotanu K-take it veggie a rozmixujeme na hladký krém. Podávame ozdobenú obľúbenými klíčkami a semiačkami.
Náš tip: Všetko potrebné na prípravu tohto receptu nájdete pod značkou K-take it veggie a K-Bio exkluzívne v Kauflande.