
Osviežujúci Citrónový chlebíček si podľa receptu od foodblogerky Lenivej kuchárky pripravíte naozaj jednoducho a rýchlo aj v bezlepkovej alternatíve. Stačí siahnuť po tých správnych surovinách z Kauflandu.
Ingrediencie
4 vajcia
100 ml panenského olivového oleja K-Bio
80 ml mlieka K-free
20 ml citrónovej šťavy
zmes na pečenie citrónového múčnika K-free
1 vetvička rozmarínu
50 g čokolády Ruby (príp. horkej čokolády)
1 ČL kokosového oleja
ovocie na ozdobu
Postup
V miske vyšľaháme na vysokých otáčkach vajcia s olejom, mliekom a citrónovou šťavou. Prisypeme K-free zmes na pečenie citrónového múčnika a zašľaháme do cesta. Na záver do cesta pridáme čerstvé nasekané lístky rozmarínu. Cesto vylejeme do formy na biskupský chlebík, ktorú sme si predtým vyložili papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 60 minút. Citrónový chlebíček v rúre krásne vyrastie a uprostred trochu popraská. Po upečení ho necháme vychladnúť na mriežke.
Po vychladnutí chlebíček polejeme rozpustenou čokoládou, ktorú zmiešame s lyžičkou kokosového oleja. Pred podávaním ho ešte ozdobíme sezónnym ovocím, napr. jahodami, ríbezľami a černicami.